Van afval naar grondstof ( VANG )

van afval naar grondstof

Hoe gaat “van afval naar grondstof” precies ?

Ik ben Laurens Aalders, de ontwikkelaar van “ van afval naar grondstof “. Een aantal jaren geleden zat ik s avonds op de bank televisie te kijken. Ik keek een documentaire over de noordpool. Door de opwarming van de aarde is de noordpool de laatste jaren flink kleiner geworden en daardoor is er steeds minder over van de noordpool. Dit is na mijn mening een van de mooiste gebieden van de wereld en dit mag niet vergaan door ons wangedrag. Het was dat moment dat ik heb besloten er iets aan te gaan doen. Dit kon zo niet langer. Ik ben op onderzoek gegaan naar hoe wij op een duurzame manier producten kunnen produceren. Ik kwam er tot mijn verbazing achter dat er wel recycling bestond maar dat er niet veel producten werden gebruikt om te recyclen. Ik kreeg het idee om van afval grondstoffen te gaan maken. Hierbij kon ik producten als frituurvet hergebruiken. Zo is het idee “ van afval naar grondstof “ ontstaan.

De uitwerking

Ik heb onderzoek gedaan naar de bruikbare onderdelen van bepaalde producten. Hierbij kwam ik erachter dat er nog veel producten werden weggegooid terwijl wij ( een deel ) van deze producten prima konden hergebruiken. Ik help graag de natuur door met dit project duurzame grondstoffen te verkrijgen.

Voor meer informatie over het project “van afval naar grondstof” kunt u op onze website kijken http://www.akwadraat.nl/van-afval-naar-grondstof/ . Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen of per mail, wij zullen u dan proberen zo goed mogelijk te helpen.